Jeg kontaktet Øystein Lillesand for å høre om det var ledig oppe i Stamtjønna idag, og heldigvis var det ledig fram til i morgen. I  tolvtiden var jeg oppe ved vannet igjen og jeg så straks noen fisk som slurpet i seg store deilige Vulgataer. De 3-4 første fiskene som tok flua mi ville ikke sitte på kroken. Det blir fort litt mer vanskelig å kroke fisken når man fisker med fluer som er 4-5 cm lange. Øystein tok turen opp etter at jeg hadde fisket i 30 min. Han stod på berget og «spottet» fisk. «No kjæm den i mot dæ» sa han. «Han kjæm rett imot dæ no». Jeg la flua ut bare 10 meter i retning mot ham som stod på berget. Etter 10 sekunder forsvant flua ned i gapet på en vakker fisk som veide 0,6 kg. Det var virkelig artig med et forvarsel om at fisken kom i retning av der jeg stod. Vi pratet i noen minutter før jeg måtte ut i vannet for å prøve på flere fisk. Idag ble det 3 fine ørreter på Vulgataen. Greit fiske på et par timer.

IMG_0049