I øsende regnvær, vind og kald luft hadde jeg booket en kveld oppe i Stamtjønna på Malvik. Et godt kultivert vann med et godt Vulgatapotensiale. Jeg hadde aldri vært her under Vulgataklekkerperioden som vi altså er inne i nå. Da jeg kom opp til vannet var det et heftig regnvær å vannet gikk kvit på toppen av bølgene. Jeg rigget stang og snelle. Pga. av at vinden var så sterk bestemte jeg meg for å bruke min LTS Ephemera #5 stang. Fortommen min ble en X5 leader med en X5 spiss. Greit å ha litt bruddstyrke i fortommen når det er både vannliljer, gress og stoor i fisk i vannet. Etterhvert som jeg satt å ventet under ei gran begynte vinden å avta. etter et par minutter så jeg disse nydelige «krigskipene» seile rundt rundt på overflaten. Så startet vakene. En etter en måtte de bukke under i store hvirvler, heftige plask og nydelige rullevak. Jeg hadde selvfølgelig min Vulgata flue på enden av spissen. Her var det egentlig bare å få flua ut på vannet. Den lå der i maks 30 sekunder før den forsvant med et deilig plask. En 0,8 kg. fisk lå der fin og blank i håven. Så kom det en ny vindkule med regn som varte i 5 minutter, som på ny ebbet ut å fisken startet å vake igjen. Slik holdt det på hele kvelden, men resultatet ble 8 fisker i håven. Fra 1,1 kg ned til 0,5 kg. Det «hellige» Vulgatafisket er jo egentlig veldig lett når man kommer til et vann der det er klekking. Utfordringen her i trøndelag er vel heller været og tidsklemma pga. arbeid og ferie :).

Har du lyst til å prøve Vulgatafiske i Stamtjønna? Ta bare kontakt med Øystein Lillesand på Mob. 92029285

Uten navn-1 Nydelig fisk.

IMG_0230 Alle ble satt ut igjen

IMG_0222

IMG_0217

Mvh. Espen P.

Tagged on: