Etter en lang periode med varmere vær i trøndelag, dro jeg ut på min første biltur med fluestanga i baksetet. Nesen ble satt i retning skaun, hvor jeg alltid har mitt tidligfiske. Da jeg etter kort tid ankommer vannet er det med skuffelse jeg anslår at vannet fremdeles er islagt. Isen var ikke en gang blitt mørkegrå, så det er tydelig at det ikke er særlig varmt om natten ennå. Jeg kjører så til enden av vannet der det kommer inn en liten elv. Her er det åpent vann og yrende fugleliv. Jeg rigger stangen for mine første kast i åpent vann for sesongen. Med intenst fuglekvitter av all slags ender og svaner begynner jeg mitt fiske med en kulehodenymfe som jeg har hatt svært godt hell med på tidligfiske i dette vannet. Jeg prøver noen kast nedover elva uten å kjenne noen ting som helst. Det er virkelig noe av det deiligste som finnes, det å kunne legge fluelina ut i åpent vann igjen, vite at man har en hel sesong med fluefiske forran seg.

I det jeg er på vei tilbake til bilen får jeg også hilse på ørreten. Ikke i kontakt med fluestanga, men jeg får se årets første vak. Da får man følelsen at vi virkelig er i gang.

IMG_0013 Deilig med årets første vak.

IMG_0005 Flott syn av åpent vann.

IMG_0009 Det var over 20 stk. svaner som hadde tilhold nede ved utoset.

 

Mvh. Espen P.