Da nesten absolutt alle skulle se Island slå England i fotball VM, ble mitt fokus at da blir det lite folk i elva. Selv om jeg selv er godt interessert i fotball, er jeg vell sykelig opptatt av fluefiske. Ettersom det lå et stort væromslag i luften, var jeg ikke sen med å kjøre opp til en fiskeplass som har gitt meg noen fine fiskeopplevelser tidligere. Her har jeg hatt stort hell under Sulphureaklekkinger tidligere, men det ser ikke ut til at denne har kommet ordentlig i gang ennå. Jeg treffer en kjenning fra tidligere av som jeg slår av en prat med. Han forteller meg at det har vært noen fine vak tidligere, men at også han skal hjem for å se Island kampen.

Jeg rusler så den km. det tar for å komme seg til dette nydelige strekket. Da jeg rigger min Ephemera #5 stang kommer de første regndråpene. Jeg speider på elven uten å se et eneste vak. Etter 20 minutter  med et nok så kraftig regn, begynner det å vake i en strømsøm som blir laget av en nok så stor stein som ligger litt over halveis ut i elva. Her står det en fisk å smatter i seg nok så store Baetis. Flua som jeg har satt på blir raskt byttet ut med en Baetis i str. 14#

Flua får kun det ene flytet over fisken. Opp fra vannet stiger en feit gyllen ørret som tar med seg min flue ned i dypet. En pen fisk på 1,2 kg. ligger i håven etter en fin kamp.

På vei hjem får jeg konstatert på radioen at Island har slått England i fotball VM. Takk Island….. for at du lot meg få elva nesten alene.

IMG_0116 Nydelige farger på fisken her oppe.

 

Mvh. Espen P.