I helga har vi vært til skogs på jakt etter nye store fisker. Bilturen på 3,5 time gikk til Hutti-Heiti og langt oppi buksevann. Eva bestemte seg for å fiske litt lengre ned for meg. Jeg hadde «spottet» en fisk som stod og beitet på døgnfluer. Den tok for det meste Baetis Rohdani, men senket også en og annen Vulgata som kom seilende. Fisken var ikke oppe så ofte, men den hadde fine head and tail vak. Jeg gjorde et par kast som resulterte i at fisken stoppet å vake. Jeg satt meg på elvebredden for å vente til at den muligens tok opp beitingen igjen. Etter ca. 20 minutter kommer Eva opp igjen. Hun hadde sett flere store fisk som rullet seg rundt på andre siden av elva. Hun var for anledningen utstyrt med en #3 stang, så hun kom ikke over pga. vinden som kom fra nord. Jeg gikk så ned for å se på disse fiskene. Det klekket nå Vulgata så sjansene for pen fisk var absolutt til stede. Vi satt oss ned og kikket på disse fiskene for å se hva de eventuelt spiste. 0,5 meter fra land i en bakevje gikk det et par fisker rundt og slurpet i seg et eller annet. Det lå 5-6 Vulgataer der inne som den ikke rørte, han beitet imelom disse. Fiskene sto ikke i ro, men ryddet bakevjen for et eller annet. Min Ephemera #5 stang var nå rigget med vår 5X leader med en  Classic Long Leg bundet på vår fluorcarbon  X6 spiss.  Denne fikk jeg kastet over elven og lagt i bakevja. Flua ble dratt  ut i elva av strømmen, så det ble begrenset med tid den fikk ligge i bakevja for hvert kast. På det 5 kastet traff jeg perfekt innunder en gren som hang over elva………. Flua gikk under med et plask.  Jeg reiste så fluestanga, for så å få et kontant svar. Fisken raste 20 meter nedover elva før den snudd å gikk for å stille seg på dypet.  Der begynte den å stange i mot bunnen en stund. Så kjørte fisken et par nydelige utras før den var klar for håven. En nydelig feit og fin ørret på 1,6 kg. som ble tatt 0,5 meter fra land på en Classic Long Leg.

Uten navn-1 Fornøyd med et prakteksempel av en ørret.

IMG_0111 Min favorittstang.

 

Film fra kjøring av fisken kommer senere.

 

Mvh. Espen P.