På dag 3 våknet vi opp til flott vær. Vi lå på ca. 1000 moh. så litt morgenkaldt var det. Ikke minusgrader men en 3-4 grader før solen stod opp. Jeg ser noen bittesmå vak som mest sansynlig er fisk som spiser mygg. Vannet er glassklart og det er helt blikkstille. Jeg velger å sette på en X6 ferdigfortom med 0,12mm spiss på min 9`LTS Ephemera #5. Spissen gjør jeg ca. godt over en meter. I enden av denne spissen setter jeg på denne flua i str#16. Jeg setter meg ned for å se om det noen fisk begynner å patruljere innen for kastehold. Etter 5 min. får jeg se en fisk som begynner å spise på nok så grunt vann. Her er det sikkert ikke dypere enn 30 cm. Den patruljerer på ca 15-20 meter fra der jeg sitter. Som de fleste fisker på beite i stillevann, begynner også denne å beite i en runde. Det er nok så forutsigbart for fiskeren slik at jeg kan legge ut fluen i god tid før fisken kommer dit hvor flua ligger.  Da fisken tar flua ser jeg kun et lite sippvak. Plutselig er stillheten i Børgefjell på nytt brutt. Jeg roper av glede «oi oi oi» imens at fisken raser ut alle veier, samt at den kaster seg i luften slik at det speilblanke vannet blir omgjort til alt annet en fredfyldt. Etter kampen kan jeg legge en pen steikfisk på land. Denne er ca. 750 gram. Denne blir en virkelig godbit til frokost. Som alle ørreter i Børgefjell kan man ikke klage på kvaliteten. Ildrødt kjøtt som både ser innbydende ut og smaker godt.

IMG_0548 Små sterke torpedoer på ca. 1000 Moh. (Trykk på bildet for større.)

IMG_0557Nydelig kvalitet (Trykk på bildet for større.)

IMG_0559Verdens fineste kjøkken og fineste kjærring. (Trykk på bildet for større.)

I løpet av dagen får vi flere fine fisker. Alle fiskene som vi ikke spiser blir skånsomt satt ut igjen.

IMG_0523(Trykk på bildet for større.)

IMG_0566Stemningsbilde tatt av Eva fra vakre Børgefjell. (Trykk på bildet for større.)

IMG_0579Lettvektslavoen i i kveldsro. (Trykk på bildet for større.)

 

Tagged on: