Klokken 06.00 våknet jeg av at det var helt vindstille ute. Kun mas fra et par ravner oppe i fjellsiden kunne høres.

IMG_0371 Trykk på bildet for større.

Ingenting er vell som å stå langt inne i fjellet på en slik morgen. Solen er på vei opp og fisken har begynt å vake. Den går nok så nært land (Ca 1-2 meter) for å meske seg med alt det som er drevet i land i løpet av natten. På dette vannet går også marebakken kun 1 meter fra land, så dette lar fisken komme helt inn uten å bli så alt for sky.

Jeg prøver meg med en Classic Longleg da jeg ser at det er flere av disse som forsvinner på de forskjellige fiskene sine patruljer i vannet. Det er virkelig fascinerende å se på når hver enkelt fisk patruljerer i ring når man fisker på stillevann. Det er nok så enkelt fiske da det er svært så forutsigbart hvor fisken vil vise seg neste gang. Dette gjør det mye enklere å se hva fisken spiser, da man kan blinke seg ut insekter i fiskens vandringsrute.

Da Eva kikker ut teltåpningen klokken 09.00 har jeg allerede fått bra med fisk. 2 fisk er tatt opp for middag i dag. Syv andre fisker mellom 6-9 hg. er satt ut igjen. Eva rigger også sin stang. Hun har sett at fisken tar noen svarte bittesmå fluer som ligner på Forsknotten, så hun velger denne i krokstr.#18. Greit tenker jeg, hun kunne vell ha satt på det som jeg fisker med, eller i hvert fall ha spurt hva jeg fisker med. «Æ har den» hører jeg hun roper.Jeg har enda ikke fått furtet meg ferdig over at hun faktisk har begynt å tenke selv under fluefiske.

IMG_0497Trykk på bildet for større.

Etter en nok så spennende kamp med ville utras kunne hun til slutt legge en pen fisk på 7 hg. i håven.

IMG_0501 Trykk på bildet for større.

Etter å ha spist frokost, hadde vi i dag tenkt å gå en vei som vi ikke hadde gått før. Vi skulle gå til et vann som vi kun hadde sett på kartet, men som vi aldri har gått innom. Etter å ha pakket ned campen legger vi i vei innover fjellet igjen. Vi holder oss i høyden på rundt 900 meter. På vei mot vannet ser vi etter hvert et bittelite vann som på kartet nesten ikke syns. Det er ikke vannet vi har tenkt oss til, men jaggu meg vaker det ikke her også. Fin fisk som slurper i seg noe som kan se ut som mygg. Dette er et glassklart fjellvann, som er maks 100 meter langt og 90 meter bredt. Det vaker kun på et felt midt ute på vannet. Ut dit er det 45 meter. Jeg setter på en ferdig tappert X6 leader med 0,12 fluorcarbon spiss på der igjen. En mygg med krokstr.#12 i helt ytterst. Siden at det ikke holder med de 30 meterene fluesnøret mitt er, må jeg få hjelp av vinden til å mate etter en 7-8 meter med backing slik at flua kommer ut til der fisken står. Da fluen glir ut på det mørke feltet tar det ikke lang tid før vi ser at den forsvinner i et nydelig sippvak. Jeg løfter stangen å får så svar i den andre enden. Fisken har ikke store feltet å rase på, så da blir det godt med krumspring over vann. Etter å ha fått denne nydelige fisken på 1,1kg i håven er jeg bare helt målløs. Så stor fisk i dette lille vannet.

IMG_0517 Trykk på bildet for større.

IMG_0525 Trykk på bildet for større.

Etter å ha landet en god del stor fisk i dette vannet, bestemmer vi oss for å bli her til neste dag. Vi er jo her tross alt for å fiske.

IMG_0535  Trykk på bildet for større.

Turens største på 1,2 kg. ble tatt på mygg #12 her

 

 

 

Tagged on: