Etter at vi begge to overnattet i samme enkeltseng på en campingplass i Nordland, var vi begge møre i kroppen etter en trang natt med lite søvn. Våknet klokken 6.00 til sol og strålende vær. Døset så av igjen og våknet til lavt skydekke og regn. De som eier Campingen hadde fått vite at vi skulle inn i Børgefjell, så spørsmålet kom kjapt ved utsjekkingen. «E d dokker som ska inn i Børgefjell?» Ja svarte jeg kjapt tilbake. «Har dokker sjekka YR.NO?» Nja sånn halveis svarte jeg kjapt. «Dokker får det bløtt å vindatt.» Det var konklusjonen fra sivilbefolkningen.

Etter å ha ventet i bilen til det ble litt bedre vær i mellom regnbygene og vindkastene, bestemte vi oss for å gå til det første vannet. Været løyet, men litt tåke hang det nedover fjellsidene.

IMG_0348 Trykk på bildet for større.

Ca. 2,5 timers gange etterpå var vi ved dette nydelige fiskevannet som jeg så mange ganger før har tatt turen til. Alle de andre gangene var ikke som denne gangen. I år hadde vinteren vært hard i Børgefjell. Kald vår, med mye dårlig vær hadde gjort til at vinteren ikke hadde sluppet taket. Her bruker det alltid å være sommer med vakende fisk når vi kommer i begynnelsen av August. Nå lå det mye snø, med snøskavler ned til vannet enkelte steder.

IMG_0351 IMG_0402 Trykk på bildet for større.

Eva hadde en sekk på 20 kg. imens at jeg hadde en sekk på 26 kg. så det var fint å komme frem å få satt opp Lavoen som vi bruker på disse turene. Dette er en lettvektslavo  for 5 mann fra Moskelkåtan. Denne veier kun 2,7 kg med plugger og stang. Veldig godt med takhøyde når vi skal være en liten uke i fjellet. Aberet er at et tunneltelt ville ha taklet vinden på en bedre måte. Prisen på en slik lavo er også nok så høy. Du må ut med Ca. 12.500 Nkr for et slikt telt.

Da Lavoen var satt opp ble det tid til litt mat. Eva hadde Real turmat sin Lapskaus og undertegnede en Real turmat kebabgryte. Vi synes at Real turmat er en helt grei middag når vi er under forflytning.

Under all denne riggingen og spisingen er det ikke et vak å se på vannet. Ikke en eneste ring…… Skepsisen er stor da jeg rigger min LTS Ephemera 9` #5

Det er ennå en liten Oterbris så jeg setter på en flue jeg har hatt svært godt hell med før her på dette vannet. Dette er en flue jeg laget da jeg har god erfaring med grønt i fluene i Børgefjell på dagfiske. Selv om det ikke er dagfiske jeg skal bedrive nå binder jeg på min Elkhair Caddis Olive CDC.

Etter et par kast er det en fisk som er oppe å tar flua……endelig er jeg tilbake her i vakre Børgefjell.

IMG_0445 IMG_0486 IMG_0487 Trykk på bildene for større.

Fisken gir meg en god kamp, tross det kalde vannet. Tar 5-6 fisker til på et par timer. Alle mellom 0,6 og 0,9 kg.

Etter hvert som vannet stilnet gikk jeg over til Clasic Longlegs som fisken gikk 1 meter inn med land for å få i seg . Et spennende fiske som gjør det veldig visuelt da du har mulighet for å komme så tett på fisken i det det mørkner.

Etter å ha fisket på seg blåneggl var det tid for en kaffesup med noe oppi.

IMG_0363

Capsen ble byttet ut med lue. Var kun 2-3 grader denne natten.

 

Fortsettelsen fra denne turen vil bli lagt ut om noen dager.

Mvh. Espen Pedersen  www.fiskefeber.net