I dag var dagen da gradestokken endelig krøp opp på 11 tallet. 11,5 grader rettere sagt da jeg la i vei på min jakt etter årets første ørret. Vassdraget var det samme som før, men i stedet for å gå nedover elva startet jeg med å gå 500 meter oppover elva. Her er vi midt i Beverens rike. Det blåste litt fra nord da jeg kom opp til plassen, men dette ga seg ganske kjapt. Jeg startet mitt fiske med min vanlige Kulehode Caddislarva som har bringt meg mye fisk rett etter at isen har gått. Jeg blindfisker en 10 minutters tid. Deilig å endelig stå her å kaste igjen. Fuglelivet er virkelig på vei til å ta seg opp. Det kvittrer i hvert et tre langs bredden her. Så skjer det som jeg har ventet på i snart et halvt år. VAK!!! Jeg trekker inn fluesnøret på stanga og setter meg ned. Pulsen hamrer virkelig, jeg kjenner at hele halsen min er en eneste stor hovedpulsåre som pumper blod. DER….et nytt, kun et par meter fra sist gang. Jeg har ikke sett noen fjærmygg ennå, men når jeg speider rundt ser jeg et par stykker som seiler på vannflaten.

Jeg setter nå på en palmermygg i str#16. Jeg venter i 4-5 minutter til, så er fisken opp og tar en ny. Nå er den også på samme plass. Elven er sakteflytende og blikkstille. Jeg har kun med meg en 5X tippet. Litt i tykkeste laget syns jeg, men det er nå denne jeg har.

Jeg venter i et par minutter før jeg legger flua 3-4 meter ovenfor der hvor jeg tror fisken står. I det flua lander er fisken oppe og tar en ny. Palmeren min flyter perfekt over, uten at noe som helst skjer. Jeg prøver 2 ganger til uten å se noe som helst. Jeg setter meg ned litt igjen. Fisken vaker så 2 ganger til. Da må jeg bare prøve et kast til etter noen minutter. Med et ørlite vak ser jeg flua forsvinne. Herregud jeg kjører på fisk igjen…..  Etter en veldig kort kamp kommer fisken inn til bredden. Vekten sier 450 gram. Jeg fester flua på stanga for så å gå nedover elven igjen. Jeg går helt ned i elveoset hvor jeg møter isen som ligger på vannet. Her får jeg se sikkert mellom 12-14 vak imens jeg prøver å gjenta bedriften jeg gjorde lengre opp i elva. Fisken er oppe rundt flua mi, uten i det hele tatt å være interessert. Da jeg går opp mot bilen igjen ser jeg et par som står å fisker med sluk. Den ene av disse får også opp en ørret. Vi er definitivt i gang med fiskesesongen i Trøndelag.

 

Uten navn-2 Årets første

IMG_4473[1] Nydelig plass

IMG_4476[1] Svaner var det nok av

IMG_4480[1]Fjærmyggvak

Mvh. Espen P.