Da var det nok en gang på tide med en tur etter den vakre fisken. Været har vært kaldere den siste tiden slik at snøsmeltingen har bremset litt opp. Dette gjør til at elver og vann får god sikt, noe som øker sjansen for et vellykket visibelt fiske. Da jeg kommer opp til vannet er det godt med tid til solen går ned, så jeg prøver meg med litt nymfefiske før jeg på ny skal prøve «myggriggen». Dette er en rigg som jeg har hentet fra Bjørnar Skjevdal sin bok Fiskesommer.

Uten navn-2 Palmermyggen blir brukt som en flottør til klekkeren. Her kan man øke eller korte ned avstanden på hvor dypt du vil ha klekkeren.

Da jeg sitter og myser opp mot solen, kan jeg se noen sporadiske vak ut mot iskanten som ligger på vannet. Det blåser nok så hardt fra nord slik at jeg bestemmer meg for å finne en annen bukt som ligger litt mer i le for den kalde vinden.

IMG_4544[1] Da jeg skal til å gå fra plassen er det en fisk som er opp og hilser på. Deilig å se fisk som går langs isen på beite.

IMG_4546[1] Disse små steinfluene begynner det å bli en god del av også nå. Jeg må rett som det er plukke disse små steinfluene som kravler ned i nakke og hals.

Da jeg kommer til den andre bukten er festen allerede i gang. Flere fisker lager vakringer, men mistanken min er at de beiter rett under vannhinna, å ikke på noe som ligger på overflaten.  Myggringgen blir montert med en Palmermygg som fungerer som en flottør for en Glossy Larvae som jeg henger under.

IMG_4547[1]

Det begynner å bli kaldt nå. Stangringer og fluesnøre er isete. Det er så mye vak at man ser tydelig at det er mange fisker som er ute etter en matbit nå. Jeg tar sikte på så nærme iskanten som mulig inne i vika. Den ligger 20 meter fra land. Jeg kaster ut flueriggen for så å speide på min fine palmermygg som ligger der. Plutselig uten noe som helst forvarsel er bare palmeren borte. Den etterlater seg svært lite om ingen ringer i hele tatt på overflaten.

2 fisker ble tatt på de 30 minuttene som jeg var der. Nå var det blitt så mørkt at jeg ikke kunne se noe til flottøren, isen på stangringer og fluesnøre er også nå et så stort problem at det er bare å gi seg.

jepp

Men med to pene fisker så skal man jo ikke klage så tidlig i sesongen.

 

 

Mvh. Espen P.