Sommeren 2018 dro vi på tur til vårt eventyrlige Børgefjell. Vi skulle ha en uke inne i vårt paradis for fiske og rekreasjon. Dette var min 17. og Eva sin 7. tur inn til hjertet av Børgefjell.

IMG_0860[1] Mektige Børgefjell.

Første etappen var på litt over 3 timer før vi slo leir på en av våre favorittplasser.

IMG_01712

DSC_0005 Første teltleir.

Det hadde vært en ekstremt tørr sommer så insektslivet var nesten helt fraværende. Vi har jo som kjent med kun fluefiskeutstyr på våre turer så her var det utfordringer i all mass. Børgefjell er et meget lett område å fluefiske i, bare man vet hva som klekker til en hver tid. De fleste vann huser nydelig fisk som er knallrød i kjøttet. På den første kvelden så vi nesten ikke vak i det hele tatt. På de få vakene vi så klarte Eva å berge kveldsmaten med en steikørret.

IMG_0142[1] Kveldsmaten er berget.

På dag to var det såpass fint vær at vi bestemte oss for å fiske og bli ved det samme vannet i en natt til. Vi traff to hyggelige karer fra Levanger som var på noen dagers tur på kryss og tvers av Nasjonalparken. Den ene som fisket med flue hadde glemt av flueboksen sin hjemme slik at utvalget hans var svært så beskjedent. Vi syntes synd på denne fiskeren så vi overrakte ham en god slump med fluer slik at han også kunne fortsette med fisket. Som takk ble det spandert to rikelig klunker med akkevitt som smakte fortreffelig. Etterhvert som vi kom skikkelig i gang med vårt fiske, ga det seg også uttelling i noen pene prikkefanter. Da ble det etterpå fråtsing i deilig, knallrød gourmetfisk.

IMG_0160[1]

IMG_0170[1]

IMG_01672

Etter en stund utpå dag 2 møtte vi et nytt par som kom gående langs vannet. De stoppet og slo av en hyggelig prat. Det viste seg at de var fra Hamar. De hadde allerede vært noen dager i fjellet da deres nye ekspedisjonstelt fra Bergans hadde fått spjæret en teltstang. Beltespennen på sekken hennes fra Bergans hadde også sprukket. De tok ikke sjansen på å være langt inni fjellet, så de var på vei i retning av  bilen igjen. Utpå denne kvelden tok jeg mot til meg å gikk ned på kne til Eva. Svaret ble selvfølgelig ja, så da ble det både akkevitt og en boks pils som Eva hadde båret med inn som overaskelse. Disse hadde hun tenkt at vi skulle kose oss med når vi var laaangt inni fjellet.

DSC_0061 Eva har nettopp svart JAAA.

Påfølgende dag skulle vi gå videre. Vi skulle innom et av de fjellrevhiene som vi bruker å sjekke om er bebodd. Vi gikk noen timer før vi var framme. Vi satte fra oss sekkene 500 meter før hiet. Så snek vi oss innpå med vinden imot. Da vi var på 50-60 meter la vi oss ned bak en stein for å se. Etter 30 minutter kom revemor med en rype i munnen. Fram fra hiet kom det hele 9 valper som sloss lenge om maten. Revemor holdt vakt hele tiden. Etter 10 minutter bjeffet hun en gang å vipps så var alle valpene i hiet. Snakk om kustus. Hun selv var nå rolig som skjæra på tunet. Hun ruslet rundt staselig på haugen sin. Hun la seg ned og gjespet før hun bare lå der å døset i kveldssola.

IMG_0027 Fjellrevmor på sin haug.

IMG_0032

IMG_0039

Etter å ha gått en time til var vi framme til vår neste teltleir. En fin tur i nydelig vær. Her var vi  framme ved et vann som vi bestandig har hatt godt fiske, men også her var det ekstremt lite med vak. Vi fikk kun et par fisker på kvelden før vi slo oss til ro i teltet.

IMG_0182[1] Eva prøver fiskelykken.

IMG_0205 Mira sliten etter en nok så lang marsj. Godt å få låne dunjakken da :)

På den fjerde dagen våknet vi opp til knallfint vær og godt over 20 grader i luften. Da var det klart for turens første ordentlige bad.

IMG_0931[1] Friskt ja.

IMG_0932[1]

Så var det bare å pakke sammens teltleiren. Vi skulle gå til et vann som er et sikkerstikk på disse turene. Det tar oss et par timer å nå målet, men hva gjør vel det i et slikt landskap. Vi var innom flere fjellrevhi uten å se antydning til liv i disse.

DSC_0172

 

 

IMG_0129[1] Da vi kom fram til vannet , kom denne karen flygende. BIBIO, RUSSERFLUA.

Før teltleiren ble satt opp rigget vi hver vår fluestang. Vi så ikke vak i det hele tatt. Aldri har vi opplevd så lite aktivitet i vannoverflaten på alle våre år her i Børgefjell. 3 vak ble sett på hele kvelden. På det ene av de tre vakene gikk flua mi under.

IMG_0174

IMG_0190

Etter denne natten bestemte vi oss for å dra ned til sivilasjonen igjen. Vi hadde nok en gang fått med oss store opplevelser fra Børgefjellet som vi aldri får nok av.

IMG_0933[1]

 

Mvh. Espen og Eva.

Tagged on: