Hjemmelaget fiskegrateng. (Trykk bilde for link)

Fiskegrateng er en god og tradisjonsrik rett som de fleste liker. Den er mye bedre hjemmelaget enn kjøpt fra frysedisken, og tar ikke lengre tid å lage selv enn å tine opp. Dette er oppskrift på en enkel og god fiskegrateng, og med poteter, gulrøtter og stekt bacon til blir det til et herremåltid.

Jeg brukte torsk som vi fisket da vi var på lavvotur til Geita.

Fiskegrateng

500 g. fisk

3 dl. Makaroni eller annen pasta.

Saus

100 g smør

5 toppede ss. Hvetemel

6 dl. Melk

1 fiskebuljongterning

Salt og pepper

3 eggeplommer

3 eggehviter, stivpiskede

Trekk fisken i lett saltet vann, plukk den ren og ha kjøttet i en ildfast form. Kok pasta og ha denne også i formen sammen fisken. Jeg har ikke i annet enn fisk og makaroni (i dette tilfellet brukte jeg pastaskruer), da jeg liker den best helt enkel.

Smelt smøret og rør inn mel til en passe tykk jevning, og hell over melken, litt etter litt. La den tykne før du heller på mer, så vet du at den ikke blir for tynn. Jeg knuste en fiskebuljongterning og hadde i, så smakte jeg til med litt salt og pepper. Skill eggeplommene og rør dem i sausen. Pisk hvitene stive og vend det inn i sausen til slutt. Da får du en luftig og nydelig saus som du heller over fisk og pasta. Vend alt sammen og strø over strøkavring. Dersom jeg ikke har strøkavring bruker jeg ost på toppen.

Stek gratengen på 225 grader i ca. 30 minutter, til den begynner å bli brun på toppen og du ser det bobler i formen.

Server med kokte poteter, kokt gulrot, stekt bacon og smeltet smør:

Velbekomme!
Eva F.