Etter å ha flyttet ut til Malvik i November 2013, har en del tid gått med på rekognosering av vann i nærområdet. Et tips fra en kunde som jeg hadde fra min tid på ABC Fritid hadde satt seg godt i hukommelsen. Jeg fikk på nytt kontakt med vedkommende som er en svært så behjelpelig mann. Da det var meldt opp mot 17 grader i dag så bestemte jeg meg for å prøve lykken.

Etter Eva var ferdig på jobb, kom hun også opp til vannet for å prøve seg på sin første fisk i år. Vinden var fremdeles nok så hard, så vi bestemte oss for å spise, mens vi ventet på at vinden skulle løye. Etter et par timers venting var vinden fortsatt nok så sterk, så Eva bestemte seg for å dra hjem å lese på eksamensoppgaven sin i stedet.

Undertegnede kunne ikke dra derifra før jeg i det minste hadde prøvd.  Jeg fant meg en myrkant hvor jeg hadde vinden skrått i ryggen, og fritt for alt som jeg kunne ta med i bakslengen i denne sterke vinden. En svart Wolleybugger #8 var det jeg hadde i den andre enden, da det ikke var  noe som helst som tilsa at jeg kunne få noe på tørt.

Da det er tatt STORE fisker i dette vannet tidligere gikk jeg også opp på fortommen til en 4X LEADER med tilhørende spiss.

Etter å ha drevet dette sjansespillet i et kvarters tid, fikk jeg et tilslag av fisk uten å få kroket denne. Så etter 10 kast til satt den endelig på kroken. Et nok så langt utras fulgte etter, og jeg kjente at det var en bra kar i den andre enden. Han hadde ikke tenkt seg opp fra vannet ennå. Etter noen minutters kamp med et nydelig adrenalinrush fikk jeg omsider fisken i håven. Pene 1,1 kg viste vekten. Så da var det rekordtidlig på året å krysse kg. grensen på fluestangen for min del.

Fisken ble selvfølgelig tatt på en LTS Ephemera 9 fot #5

Fisken fikk friheten tilbake etter et par kjappe bilder.

Godt å være i gang igjen ja.

Takk til Øystein for super hjelp og guiding.

 

IMG_4921 IMG_4922

IMG_4917 (Videosnutt av utsettingen.)

Mvh. Espen Pedersen