I dag kom endelig den etterlengtede sola, og vi pakket med oss mat, drikke, slipemaskin og fiskeutstyr, og kjørte til småbåthavna i Hommelvik. Vi skulle hjelpe papsen med båten. Sliping og skraping sto på planen for dagen, og for at det ikke skulle bli en for langdryg og kjedelig dag for jentene skulle jeg ta dem med på brygga og fiske krabber. Vi kjøpte med en boks pillede reker i lake og satte kursen mot Vika.

Vel fremme rigget vi jentene oss til nede på gjestebrygga, og slapp ut snøret. Det var ikke sikt helt ned, så vi så ikke om det var noe liv, men det gikk ikke mange sekundene før det nappet i snøret! Julie dro opp en aldri så liten torsk. Dette var gøy!

fisk4

Ivrig hektet vi på en ny reke og slapp ut snøret igjen. Før snøret var uti var det Dina som ropte; «Æ har fiiisk!» Det var også en torsk. Hun klarte å få den opp selv, og kunne stolt konstatere at den var større enn Julie sin.

fisk6

«Æ vil hold den på bildet Eva» sa hun, men da hun skulle til å ta i den var det ikke like stas. Den var så slimete….men det var greit å stryke litt på den da.

fisk9

Jentene var både ivrige og utholdende, og da det var gått tre timer kunne vi telle opp hele elleve fisker! Dina fikk fem forskjellige «fiskeraser» som de sa. Både torsk, sei, ulke og berggylter(hunn og hann), eller Draculafisk om du vil… den hadde jo så skarpe tenner!! Julie fikk fire forskjellige, og kunne ramse opp torsk, berggylte, hvitting og lyr, samt ei sjøstjerne. Det var mye forskjellig kun fra bryggekanten!! Krabben så vi ikke noe til….

 fisk14

fisk11

fisk15

Noen av fiskene ligger hele i fryseren nå, og skal doneres til taksidermist og skjelett-konservator Guus, som driver Arctic Skeletons.

Etter fiskingen gikk vi for å holde arbeiderne med selskap. Espen og papsen var godt i gang med sliping av «Fjordingen».

sliping

Vi hjalp til litt vi også,både med skraping og oljing av sjarken…

julie

…og så lekte vi oss selvfølgelig og bandt blomsterkrans!!

dina

En flott dag i Vika, og vi skal tilbake igjen i morgen for flere opplevelser. Jentene vil tilbake og fiske, og ja, jeg tror de er like fiskegal som sin far :)

Hilsen Eva Forbord