Jeg satt nok en gang på elvebredden og speidet etter vak. 9 grader i luften 18. Juni. Dette er faktisk en av de varmeste dagene til nå denne sesongen. Regn i luften å kaldt på hendene. Skal aldri denne sesongen starte på ordentlig. Etter å ha drukket kaffe, svartmalt sesongen og begynt nedrigging av min Ephemera ser jeg noe……kommer det ikke noe seilende der??? Jo det må da være?? Ja det er virkelig en BAETIS RHODANI.

Baetis Rhodani  TRYKK PÅ BILDET FOR INFO.

Baetis Rhodani TRYKK PÅ BILDET FOR INFO.

Oppriggingen starter på nytt i det jeg humrer og småler litt….dette må da være verdens beste hobby. Etter hvert som tiden går kommer det stadig vekk nye Baetis flytende nedover. Jeg speider etter vak i 15 min før jeg endelig ser det første vaket. Låser blikket på samme plass. Ser en Baetis flyte mot plassen….. plutselig er den borte. Fisken etterlater seg kun ørsmå ringer på elva. Jeg har allerede bundet på min Baetis Dark Olive i str#14. Jeg smyger meg nedover elvebredden slik at jeg kommer i god posisjon på fisken. Kaster fluen 3-4 meter oppstrøms……Fisken tar flua svært forsiktig. Jeg løfter stanga og kjenner at jeg har fast fisk. Fisken er mye større enn hva jeg trodde den skulle være. Etter en liten fight lander jeg fisken i hoven som veier den inn til pene 750 gram. Etter å ha satt fisken forsiktig ut igjen, ser jeg vak på vak. At ting virkelig kan skifte så kjapt. Fra det ene minuttet tro at elva nesten er fisketom, til å stå der midt i paradiset. Det skal sies at det kom et lite solglimt som gjorde at temperaturen steg opp til 14 grader.

IMG_0159

Jeg kaster på 2 fisker til som tar flua, men som jeg ikke får kroket ordentlig. Den siste fisken som jeg prøver på står veldig kinkig til. Jeg har tett vegetasjon i ryggen, samt at jeg har bakevje de 4 første meterne fra land som ødelegger flytet på snøret mitt.  Jeg får ikke kastet langt nok med underhåndskastet på de 4-5 første kastene. På det siste kastet kom det som bestilt et lite vinddrag bakifra, som fikk flua mi di 2-3 siste meterne ut. Denne fisken har nå stått steady å slurpet i seg Baetiser i et kvarter nå. Når flua nærmer seg standplassen bare vet jeg at nå forsvinner den snart. Riktig nok…..sluuuuurp…..flua er borte. Jeg reiser stangen og har fast fisk. 5hg. i håven. Fisken blir satt forsiktig ut igjen.

IMG_0156

Like brått som klekkingen startet, avsluttes den også veldig brått. Jeg har fått en liten time av det jeg liker aller best i hele verden. Det er også nok for min del, i denne omgang.

Mvh. Espen P. www.fiskefeber.net

 

 

Tagged on: