Etter å ha hørt rykter om at noen hadde truffet på dronningen her i trøndelag, måtte også jeg ut for å se om jeg fant henne.  Sjansen for at jeg skulle treffe på noen kjempeklekking av Vulgata var vel ikke så stor. Etter å ha snakket med Øystein Lillesand som er grunneier for Stamtjønna var fiskekortet i boks. Da jeg ankom vannet så jeg noen vak men ikke noe ordentlig action ennå. Jeg satte meg på benken ved vannet for å vente på at vinden skulle løye litt. Etter ca. 15 minutter ble det nok så vintstille. Og der var hun, selveste «Ephemera vulgata». Jeg var snar til å få flua på vannet da jeg så noen skikkelige «kubber» rulle seg i overflaten. Ikke store klekkingen, men jeg talte 10-12 stk. der jeg stod å kikket på min Vulgata som var på enden av fortommen. I et pent slurp gikk den under, og jeg hadde fast fisk. Ikke store fisken(0,5 kg) men utrolig deilig å få sett de krigsskipene seile på overflaten igjen.  Da jeg hadde avkroket fisken og satt den ut  begynte det nok en gang å blåse. Jeg satt meg ned for å vente igjen, men vinden løyet ikke på den tiden jeg satt der. Jeg regner med at til helgen når gradestokken kryper godt oppover igjen, blir det nok et utrolig godt fiske i Stamtjønna. Det blir nok noen heftige klekkinger framover.

Ephemera (Bildet er fra 2016) I all hast glemte jeg fotoapparatet hjemme, kun gopro var med. (Filmsnutten kommer senere)

Har du lyst til å booke fiske for Stamtjønna så er det bare å ta kontakt med Øystein Lillesand på Tlf: 92029285

Takk for denne gang

Tagged on: