I dag dro jeg og min fiskekamerat Ragnar T.S.  litt lengre opp i fastlandet i forhold til skaun. Vi skulle se hvordan forholdene var litt lengre opp i terrenget. Ragnar skulle også prøve sin nye stang. Han har som meg anskaffet seg stangen «til» Bjørnar Skjevdal og LTS, nemlig Ephemeraen. Etter å ha tatt temperaturen på elva, sank vell troen på noen Baetis rhodani klekking. Temperaturen i luften var på 16 grader, men elva var på kun 5,3 grader.

Etter å ha drukket kaffe, speidet etter vak, spist boller, speidet etter vak og drukket kaffe igjen, bestemte vi oss for å prøve med litt nymfefiske/streamerfiske slik at Ragnar i det minste kunne få prøvd sin nye stang.

Vi dengte disse fluene våre i en times tid uten å verken kjenne eller se noe som helst til vår kjære venn Salmo trutta. Vi tok en kaffe til før vi skjønte at dette var det svært liten vits i. Da bestemte jeg meg heller for å prøve å se om jeg fant noe av det fisken lever av i elven. Det eneste jeg hadde for hånden var  min alt for dyre McLean håv, men noe måtte jeg jo bruke. Jeg satte håven nedstrøms og sparket i elvegrusen med mine vadesko. I håven kom det en god del snadder som vi plukket og pirket i. Dette er noe som er både gøy og ikke minst veldig lærerikt. Bilder av det vi fant kan du se under. En vi ikke har klart å artsbestemme ennå (nest siste bilde). Noen? Trodde muligens det var en feit Caddislarve, men beina mangler.

Uten navn-2Ragnar med sine første kast med LTS Ephemera.

HusbyggerHusbygger Vårfluelarve.

Fjærmygg larverFjærmygglarve.

Steinfluenymfe 2Steinfluenymfe.

SteinfluenymfeSteinfluenymfe 2

DSC_1919 m logoMin nydelige LTS Ephemera.

LarveHva er dette?

steinflueSteinflue

 

Mvh. Espen P.

Tagged on: