Det har vært en travel vårsesong for oss her i trøndelag. Ferdigstilling av hus for salg, vi har gifta oss, forberedelse for overtakelse av gården osv. Vanligvis på den her tiden av året så ligger jeg vel på ca. 20 turer frem til nå. Jeg har kun vært på en stillevannstur i stamtjønna før denne turen. Nå satte jeg nesen mot gamle nord-trøndelag. En av mine favorittplasser for elvefiske.

Jeg skulle dra alene for å fiske i et døgn. Da trenger man kun fiskeutstyret, grillpølser og øl.

Rævva fiske de første 21 timene. Kun 8 grader å tåke i lufta.  Ikke et vak å se. Så 2 timer før jeg skal kjøre hjem løsner det virkelig. Solen titter fram et øyeblikk og det blir en varmere tilværelse i elva. Så etter noen minutter kommer Baetis etter Baetis  seilende nedover elven. Plutselig ser jeg flere fisker som slurper i seg den nydelige lille døgnfluen.

Jeg har fått filmet en god del, slik at jeg skal legge ut en film etterhvert.

Resultatet ble pene 4 fisker.

Fisk nr 1. 0,7 kg.

Fisk nr 2. 0,3 kg

Fisk nr 3. 1,1 kg.

Fisk nr. 4 0,3 kg.

En god start på sesongen for mitt elvefiske.

 

 

 

 

IMG_1086 En god start på elvefisket.

IMG_1097 Nydelige prikkefanter.

IMG_1104 En Nohackle Baetis ville fisken ha. Krokstr. #16

Tagged on: