Idag ble min lengste dagstur for året unnagjort. Turen gikk til Nord-trøndelag hvor jeg hadde fått tips om at Danicaklekkingen var begynt. (Takk til den som tipset meg, han vet hvem jeg mener) Etter en del timers kjøring var jeg endelig her igjen for første gang i år. Klokken var blitt 09.30. Solen tittet frem i mellom skyene i det jeg rigger en av mine minste stenger. Dette er egentlig en 8,6 fot #3 stang, som har blitt justert ned til en 8 fot stang som jeg bruker på mitt «kosefiske» . Idag er det kun en fin bris på denne plassen, slik at kastingen blir ingen problem med en slik kort stang. Innimellom er det også helt blikkstille elv slik at jeg velger å gå ned på min X6 Leader som har en spiss på 0,126mm. 30cm i front av fluen setter jeg på en microring som sørger for at fortommen blir dratt under overflaten. Dette for ikke å etterlate avslørende avtrykk av fortommen i vannhinnen på dette krystallklare vannet.

I det jeg er ferdig med riggingen ser jeg de første nydelige Danicaene komme seilende på elva. Etter 3-4 minutter ser jeg glupske vak av fisk som beiter på døgnfluene. En etter en forsvinner de i stille, men STOOOORE ringer som gjør at den deilige følelsen brer seg utover i kroppen.

Jeg plukker meg ut en fisk som jeg synes ser pen ut. På det andre kastet tar den min Danica som kommer seilende. Etter en kort kamp ligger en pen fisk på 0,7 kg. i håven. Fisken settes så forsiktig ut igjen.

Så ser jeg en fisk som har stilt seg opp på en av de steinene som er på dette strekket. Fisken står på framsiden av steinen. Jeg setter meg ned bare for å se på den beite. På den fjerde Danicaen den tar, viser den seg litt mer enn vanlig. Dette er virkelig en stor fisk, som har blitt lokket opp for å spise disse vakre døgnfluene. Jeg legger så ut min Danica #10 som lander en meter bak en annen Danica. Sammen seiler de ned mot steinen. Fisken tar den første flua, for så å ta «min» flue rett etterpå. Når jeg så løfter min «lille» fluestang får den virkelig kjørt seg. Fisken raser på skrå fra meg nedover elva, for så å kjøre rett over elva på samme side som jeg står. Nå blir det satt norgesrekord i sveiving fra min side. Når jeg har fått inn løssnøret kjenner jeg at fisken fremdeles er på. Den kjører på nytt over elva for så å starte stangingen i bunn. Jeg krysser alt jeg har for at ikke fortommen skal ryke i mot bunnen av elva. Etter en del utras og ca. 10 min kjøring av fisken ligger den i håven. En gyllen gul/rød prikkefant på 59 cm. ligger der. Jeg veier den inn til 2,1 kg. før den forsiktig får glide ut i elva igjen. Herregud hvor lykkelig man blir av slikt.

Uten navn-2 Litt dårlig bilde da jeg var alene under fotograferingen. Video kommer senere.

Uten navn-1 Fisk som får hentet seg inn igjen før den glir forsiktig ut i elva igjen.

IMG_0025 Pen døgnflue?

Video kommer senere

Mvh. Espen P.