Ikveld ønsket vi å ta oss en fisketur, så vi tok en telefon til  Øystein Lillesand og spurte om det var ledig oppi Stamtjønna hans. Det var ledig fiske utover ettermiddagen, så vi kunne bare fiske så lenge vi ønsket utover kvelden. Vi hadde bestemt oss for å fiske med en flue som alltid er god tidlig på året oppe i tjønna hans, Montananymfen . Vi parkerte bilen og rigget hver vår LTS Ephemera stang i all hast. Begge hadde vi  vår X5 fortom på, selv om dette er en risk, da det er tatt ørreter på over 5 kg der.

Da vi hadde gått de 100 meterne som det er å gå fram til der vi skulle fiske, så vi med en gang vak av pen fisk som gikk og beitet på mygg som var nyklekket på overflaten. For å ikke skremme fisken med blindfiske med montananymfen skiftet vi kjapt over til mygg #16.

Etter å ha latt myggen seile noen meter på vannet i den fine brisen som var, forsvant den ned i dypet i et nydelig vak. Etter en noe kort kamp lå det en nydelig ørret på 1,4 kg i håven.

15 minutter senere var det Eva sin tur til å få kjenne på fisken. Også hun passerte kg. grensa med en fin fisk på 1,1 kg. Denne ble også tatt mygg #16.

Kveldens siste fisk for undertegnede, var kveldens største på pene 1,6 kg.

Dette får vi si var en veldig til pangstart på tørrfluesesongen. Stooor takk til Øystein Lillesand for fiske i Stamtjønna.

IMG_0064 Eva med årets første på tørrflue.

IMG_0029 Godt og endelig være i gang igjen.

IMG_0036 Herlig med tørrfluefiske igjen.

IMG_0017 Til tider guffent på de første turene for året.

IMG_0067 Vi setter ut 99% av all fisk vi får. Kun matfisk på turer i fjellet blir spist. Her er Eva med sin første C&R for sesongen.

IMG_0041 Liten mygg i str. 16 tok vi fiskene på.

IMG_0038 Fisk med god kondisjon, tross at isen gikk for noen dager siden.

 

Mvh. Espen Pedersen.

 

Tagged on: