Jeg hadde belaget meg på at det lå is på Stamtjønna idag da jeg dro opp for å sjekke forholdene. Jeg hadde vært der to dager i forveien, og da lå isen fremdeles over hele vannet. Dagen i forveien hadde vært nok så vindfull så jeg tenkte at det muligens var en liten sjanse for at det var en råk jeg ihvertfall kunne fiske i. Gleden var stor da jeg kom opp til vannet å Stamtjønna var 95% isfri. Også idag blåste det nok så kraftig, men iveren var så stor at jeg måtte jo bare prøve å få kastet lina ut. Jeg har hatt stor suksess med Montananymfen tidlig på sesongen i Stamtjønna, men idag  funket ikke denne. Ettersom  det er stingsild i vannet, skiftet jeg over til en lys streamer. Vinden løyet endelig slik at kastingen kunne etterhvert se litt mere normal ut. Etter kun kort kun jeg for første gang kjenne motstand på fluestanga. Etter en kort kamp i det kalde vannet lå det en pen ørret på 7 hg. Det er alltid deilig med den første fisken på land, det er det hvert år.

Uten navn-1 Årets første i håven.

Stamtjønna er herved åpnet for i år. Dette vannet er forbeholdt fluefiskere og det utøves Catch and release.

Dette er et godt kultivert vann som huser stor ørret. Største fisk som er tatt her er på ca. 5 kg.

Har du lyst til å fiske i Stamtjønna på Malvik så ta kontakt med Øystein Lillesand på tlf 92029285

 

Mvh. Espen P.