IMG_5557

I løpet av vår uke på Andenes gikk vi en tur opp på fjellet Røyken. Det var en del tåke oppe i fjellene, men i og med at vi skulle gå inn i Børgefjell uka etterpå ville vi gå en tur for å få i gang kroppen etter nesten 14 dager med ferie.

På vei opp ble jeg i tvil. Siste etappe opp var ganske bratt, og lå inni ei tjukk tåke. Det så ikke bra ut, men vi bestemte oss for å prøve. Jeg vet at det er rimelig bratt ned på den andre siden av fjelltoppen, det vil si rett ned….

FullSizeRende

En ting jeg har lært om meg selv oppå dette fjellet, er at jeg faktisk har en smule høydeskrekk. Det fant jeg ut i fjor sommer da vi var på nabofjellet «Ainnhaue».

Espen er litt vel vågal ifølge meg, og som han sa da jeg panisk beordret ham tilbake fra stupet: «Æ har hørt den stemmen der på dæ to ganga. Det va i fjor da æ sto utpå her, og no…»

Så da har vi konstatert det… Eva har skrekk for høye og bratte stup…

Espen

Bortsett fra det så var det en fantastisk tur opp. Vi trasket oppover, og jo høyere vi kom, jo mer lettet tåken. Det var fantastisk! Til slutt lå tåken under oss, og vi hadde nydelig utsikt over toppen og ut mot Bleik.

Jeg blir aldri lei av utsikten, og selv om jeg har tatt et utall bilder før, må jeg ta fler.

IMG_5566

 

IMG_5570

Litt tåkedis, men nydelig fint utover mot Bleik.

282212_374896459237637_1960134460_n

…og selvfølgelig selveste Andenes…. fiskeværet i mitt hjerte!

Etter vi var dratt hjem var det Andøya Airshow på Andenes, og HMK Garde var på besøk. De var oppe på Ramnan som er nabotoppen til Røyken, og hadde show! Det skulle man så visst ha fått med seg, men det er jo lov til å gå på facebooksiden deres og se både bilder og filmer fra både denne happeningen og flyshowet.

Fotograf Ola Albert Bjerrang var så snill og lot meg få lov til å låne bilder han har tatt fra showet på Ramnan.

garden

Her med Røyken i bakgrunn.

garden1

11866397_896039523804425_2519659587801176331_n

Foto: Ola Albert Bjerrang

www.bjerrang.no

 

 

Hilsen fra Eva