En liten uke etter jegerprøven var vi i Sæterdalen på møte i Svorka jaktlag, der Espen er med. Det var ikke bare jeg som hadde tatt jegerprøven siden sist. Damene til to av de andre karene i gjengen hadde også nettopp tatt prøven, og nå ser det ut til at det åpner seg for at vi kan få være med! Det var mye mer enn hva jeg i det hele tatt hadde turt å håpe på!

Dette satte fart på sakene, og jeg måtte komme meg på skytebanen og trene…..

I dag skulle jeg til pers for første gang. Jeg skulle skyte med rifle på skytebane, og jeg var slett ikke sikker på hvordan det ville gå!

Vi ankom skytebanen på Jonsvatnet, og jeg så forskrekket på ei lang rekke skyttere som lå og fyrte av skudd etter skudd mot den svarte lille prikken 100 meter der fremme. Smellene rundt oss ristet langt inn i margen, og jeg psyket meg opp til å tenke at det ikke var så farlig om jeg ikke traff noe denne første runden.

Espen skulle skyte først, og jeg satte meg ned og studerte nøye både liggestillingen og hvordan han holdt rifla. Det så jo så enkelt ut…

Da Espen var ferdig spurte han om vi kunne få den ytterste banen, så kunne han være sammen meg og veilede meg. Det skal han ha, han er en god læremester, og tålmodig når det gjelder å lære bort både fiske og skyting!

Jeg la meg ned, prøvde meg frem, og fant meg til slutt en god skytestilling. Så la jeg skuddene i magasinet….nå var det alvor!

Jeg siktet, prøvde å puste rolig, og trakk forsiktig av. PANG! Der for det første skuddet!

IMG_5319

Den var godt innenfor. Jess! For en lettelse! Den rekylen jeg hadde forberedt meg på kom ikke. Det var overhode ingen blåveis eller forslått skulder, men albuene var såre av det harde underlaget. En hyggelig herremann som satt bak oss lånte meg en albuebeskytter. Den hjalp bra og jeg kunne fortsette. Lettere skjelven fyrte jeg av resterende skudd. Noen havnet utenfor, men de fleste klarte jeg å få innenfor.

Etter 15 skudd var jeg faktisk både glad og lettet over prestasjonene mine.

IMG_5320

Kanskje jeg vil klare å skyte opp da, og få lov til å bli med på elgjakt!

Hilsen Eva Forbord