Eva fluefiske 2

I flere dager nå har jeg vært hjemme og skrevet bachelor og forberedt meg på eksamener mens Espen har dratt på fisketur.  Jeg hadde bestemt meg for at den dagen bachelor var ferdig skrevet skulle jeg også være med, og i dag ble selve dagen!

Knall sol og vindstille, kunne det bli bedre……vel….

Vi kom frem til et vakkert, men fortsatt nokså islagt vann. Det var plass nok til å fiske på, og det vaket jammen der ute også!

Ivrig og spent på om teknikk og ferdigheter var intakt etter et års tørke festet jeg en caddis larva på fortommen og tok noen prøvekast. Hjelp…. jeg var nok litt vel ivrig. Jeg skulle skyndte meg og kaste mot det fine vaket der ute, men neida….i min iver var jeg litt vel kjapp i framkastet så griserompa landet som en krøll på vannet. I løpet av en time hadde jeg klart å slite to caddis larva, kastene var ikke bra og jeg ble mer og mer stressa…..

Det begynte å snø, og jeg fant ut at snø, griseromper, slitte fluer og uro i kroppen ikke var noen god kombinasjon. Jeg tok meg heller en kort pause, og jammen tittet sola frem igjen og det ble like idyllisk og fint som da vi kom.

Jeg ga meg selv en sjanse til. Bandt på en ny caddis larva og lette etter roa og takten. Den var der, og endelig gikk det som jeg hadde håpet! Jeg fikk lagt snøret fint på vannet igjen.

Vakene hadde forduftet, men det gjorde ingen verdens ting. Jeg var bare så glad for endelig å kjenne at jeg var i gang igjen og at jeg ikke hadde helt glemt hvordan å kaste…..

Eva fluefiske

Med vennlig hilsen Eva