I år har det bugnet av bringebær bak huset vårt, og det måtte jeg selvfølgelig utnytte. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på bringebæreddik, og nå var det virkelig en god anledning til dette!

Jeg plukket det som var av bær, og for å få nok supplerte jeg med litt frosne bringebær fra frysedisken…..Dette tenker jeg kan være et godt alternativ for dem som evt. ikke kommer seg ut på bærtur, eller når det ikke er så mye bær å finne ute i naturen.

Bærene ble most sammen med hvitvinseddik i en kasserolle, så fikk det stå kaldt i to uker og godgjøre seg. Det sies at man kan sile av bærene etter 4-5 dager, men jo lengre man venter, jo mer bringebærsmak får du.

Husk å legge over et lokk så ikke fluene kommer…..

IMG_0013

Etter to uker silte jeg blandingen igjennom et kjøkkenhåndkle som jeg la i et dørslag. Jeg satt det til siling før jeg dro på jobb, og kom hjem til ferdig silt eddik. Om du tar deg god tid og ikke prøver å presse blandingen igjennom, vil du få en klar og fin eddik uten grums. Regn gjerne med noen timer på silingen.

For å få en søt eddik så koker du den opp med sukker. Kok forsiktig opp mens du rører, og kok videre hardt i ca.10 minutter mens du skummer av underveis.

Jeg hadde små flasker som jeg steriliserte før jeg fylte dem med den deilige, søte og friske eddiken.

Hvilken smaksbombe!

Vi har prøvd den på desserter med fruktsalat og is, samt på ruccola- og valnøttsalat med lun camembert så langt, og jeg vil si meg godt fornøyd med produktet.

Bruksområdene er utallig, og i tillegg til forskjellige desserter og salater er den også god å bruke i sauser og vinaigrette.

 

INGREDIENSER:

 

1 kg. bringebær

600 ml. hvitvinseddik

Moses sammen og trekke i alt fra 4 dager til 3 uker…..

Sukker- 75 g. sukker på 100 ml. bringebæreddik

 

IMG_0007

Vel bekomme!

 

Hilsen Eva

 

 

 

Tagged on: