Ettersom jeg hadde fått valget for ferieturen denne sommeren, falt valget på Tidaholm i Sverige. Jeg hadde lyst til å prøve meg i elven Tidan, nærmere bestemt Baltak.

Eva kjørte meg de 2 km. ned til elven i 09-tiden om morgenen.  Straks jeg hadde gått ut av bilen satt det 2 personer og drakk kaffe ved broen i sone 3. De hadde vært i Storlien på fiske, og hadde kjørt hele natten.

Dette er trivelige karer som viser meg plasser lengre ned i elven som skal være bra. Jeg fisker der i kun 20 minutter før jeg drar lengre opp i elven. Jeg har tatt med meg min LTS Ephemera #5 til elven. Dette viser seg å være en litt for lang og kraftig stang for fisket i denne elven. Min 8 fot #3 stang hadde vært den perfekte stangen på slikt nær fiske i mellom, under og over busker. Lenger opp i elven er det flere personer som fisker så jeg rusler videre oppover elven. Jeg setter meg ned for å se etter vak. Straks ser jeg et stort vak som åpenbarer seg mellom to terskler 50 meter lengre opp. Jeg går opp for så å vente igjen. Kun 4 meter fra land er fisken oppe igjen. Fisken står foran en stein som jeg kan se 1 meter under vann. Det første kastet blir litt for tett på der hvor fisken står. Jeg ser fisken komme opp, men den rekker ikke å ta fluen før den har seilt forbi. Da skjønner jeg at jeg har valgt rett flue. En Oliven Klinkhammer på krok #14. Jeg legger så fluen 5 meter  ovenfor fisken. Jeg ser fisken komme opp for så å ta fluen forsiktig med seg ned. Det er en fin fisk som raser oppover elven i et nydelig utras. Etter ca. 3 minutter ligger fisken i håven. Den blir veid inn til 2,2 kg. Min første regnbueørret er et faktum. Fisken ble så satt skånsomt ut i elven igjen.

Etter en times tid tok jeg en 0,5 kg. Brunørret på samme flue. Denne fisken ble tatt mindre enn 1 meter fra land.

Min opplevelse av denne elven står absolutt til mine forventninger. En elv med med en del utfordringer med tanke på vegetasjon, men også en del utfordringer med bakevjer og strømkanter som er gøy å prøve seg på. Med tanke på mitt stangvalg, ble en del fluer sittende fast i vegetasjonen. Dette gjør fisket ekstra utfordrende, men mye gøyere når det til slutt klaffer.

Takk til alle trivelige fiskere som jeg traff denne dagen i Baltak, jeg håper vi treffes i en eller annen elv igjen.

IMG_0379 En nydelig elv.

Regnbåge 2,2 Jeg var så heldig å få en regnbueørret på tørt. 2,2 Kg.

IMG_0410 En elv med flere høler og fine terskler.

Mvh. Espen P.