I de siste 10 årene har det blitt som en tradisjon for meg å dra på fisketur etter barnetog og aktiviteter på skole med barna er unnagjort. Hvert eneste år har det blitt fast fisk. I år var jeg ikke så sikker på å få noe som helst, ettersom at fisket har vært litt tregere i år grunnet den kalde våren som er her. Temperaturen lå på 8 grader og nordavind i det jeg kjørte mot destinasjonen som ligger 45 minutters kjøring fra huset vårt. I dress og finsko gikk turen opp til vannet. Skifte til fiskeklær gikk kjappere enn noensinne da temperaturen var på 5 grader og nok så vindfullt.  Møtte et par fiskere som ikke hadde hatt noe hell, så prognosene var heller dystre. I nok så urolig vann valgte jeg den fluen som jeg har hatt mest hell med på kaldt vann de siste årene. Dette er en Caddislarvae med kulehode som jeg fisker i str#12 og 14.

Her var det bare å stille seg opp og fiske blindt. Ikke sjanse i havet til å se så mye som et vak.

Etter ca. 10 kast kjente jeg det lugge i flua. Et nytt kast ble tatt på samme sted …..ZAAAAP der ble det bøy på Ephemerastanga. 

Etter å ha satt fisken ut igjen var det faktisk på tide å gi seg. Neglesprett på tær og hender var nok til at en frossen trønder synes at det var nok. Jeg hadde jo fått fisk på selveste nasjonaldagen, nok en gang.

 

Uten navn-1

 

Mvh. Espen P.