Da jeg tidligere år har hatt mye vakende fisk på dette strekket hadde jeg ikke store forventningene i dag, siden temperaturen hadde sunket fra 20 grader til 12 over natten. Jeg rigget stangen ved elvebredden. En 7 fot #3 stang som jeg bruker i trange posisjoner som det er på dette strekket. Vannstanden var ikke all verden, men vannet var krystallklart. Jeg satte på en av mine X5 leader (0,15mm), som fikk  en X6 spiss.Helt i enden av denne spissen satte jeg på min Aurivilli #14 flue.   Først etter en times tid fikk jeg se et vak. Det var et vak som plasket ordentlig i overflaten. Jeg så ikke fisken, men så virvelen som den etterlot seg i overflaten. Jeg hadde ikke tålmodighet til å vente noe særlig lengre. Jeg startet med et kort kast oppstrøms på bare 6-7 meter uten at jeg fikk noe respons fra det som befant seg under overflaten. Jeg la så ut linen 1,5 meter lengre ut. Da fluen hadde seilet 3-4 meter skjedde det som er det beste i hele verden. En fisk kom opp med bare hodet og tok fluen i et elegant jafs. Jeg reiste stangen forsiktig og kjente at det var kontakt i den andre enden. Etterfulgt av dette, raste fisken på skrått nedover. Det er jo uendelig godt å se at backingen kommer ut stangringene.

Etter 4-5 minutters kamp var fisken klar for landing. En nydelig prikkefant på akkurat 1,5 kg. lå og hvilte i håven. Etter å ha skånsomt fjernet fluen satt jeg fisken ut i elven igjen.

Takk for kampen…….

Uten navn-1 Deilige lange utras.

IMG_0014 Fin og feit fisk.

 

Mvh. Espen P.